Immobilia Bel Air & mar'immo
terug naar overzicht

Algemene vergaderingen na 01/10/2021

zaterdag 18 september 2021
In de nieuwe versie van de FAQ van het Crisiscentrum is elke specifieke passage rond algemene vergaderingen geschrapt. Uit de FAQ kunnen we dus geen nadere interpretaties afleiden over de geldende regels specifiek bij algemene vergaderingen.
Daardoor moeten we ons voor de richtlijnen baseren op een samenlezing van de regels die gelden in de horeca en bij georganiseerde activiteiten.
Vanuit die optiek lezen wij als CIB Vlaanderen de huidige regels en richtlijnen als volgt:
  • Bij minder dan 200 aanwezigen dient bij een algemene vergadering de social distancing niet langer strikt gerespecteerd te worden. De experten adviseren wel nog steeds om in de mate van het mogelijke de social distancing te respecteren maar het is geen formele, afgedwongen richtlijn meer.
  • Een mondmasker moet wel nog aan bij verplaatsingen maar is niet langer verplicht wanneer men neerzit. Indien de social distancing niet gerespecteerd kan worden, is het dragen van een mondmasker wel aangeraden.
Er zullen zeker ook mede-eigenaars zijn die zich geruster voelen indien er nog zekere minimale voorzorgsmaatregelen genomen worden. Het zal zaak zijn om daar, binnen de grenzen van wat mogelijk is, als syndicus een gulden middenweg in proberen te vinden.