Immobilia Bel Air & mar'immo
terug naar overzicht

CASE STUDY : infiltraties via de stoep in de kelder.

zaterdag 19 augustus 2023

De Vereniging van Mede-eigenaars (VME) werd herhaaldelijk geconfronteerd met ernstige wateroverlast in de ondergrondse kelders, vooral tijdens hevige regenbuien. De toenemende frequentie en ernst van deze regenbuien brachten aanzienlijke bezorgdheid met zich mee voor de eigenaars. In reactie hierop hebben de ervaren syndici van Mar'immo gezocht naar een duurzame oplossing om dit terugkerende probleem aan te pakken.

Deze oplossing werd uiteindelijk gerealiseerd door het installeren van opvangbakken ter hoogte van elke kelderopening, die direct naar de trottoirrand leiden. Deze opvangbakken dienen als een essentieel onderdeel van het nieuwe waterbeheersingssysteem. Ze zijn ontworpen om overtollig water op te vangen en te kanaliseren, en zo te voorkomen dat het de kelderruimtes binnendringt.

Een belangrijk kenmerk van dit systeem is de doordachte drainage. Het water dat zich ophoopt in de opvangbakken wordt efficiënt afgevoerd naar een centraal opvangpunt. Hier wordt gebruikgemaakt van een dompelpomp om het verzamelde water weg te pompen. Dit zorgt ervoor dat het water snel en effectief wordt verwijderd, waardoor de kelders droog blijven, zelfs tijdens de meest intense regenval.

Het resultaat van deze duurzame oplossing is dat de eigenaars nu een gemoedsrust genieten die ze lange tijd hebben moeten missen. Ze hoeven zich geen zorgen meer te maken over de schade en overlast veroorzaakt door waterinfiltratie in hun kelderruimtes tijdens hevige regen. Dit project heeft niet alleen de levenskwaliteit van de eigenaars verbeterd, maar ook de waarde van het vastgoed in de VME beschermd door de risico's van waterschade aanzienlijk te verminderen.