Immobilia Bel Air & mar'immo
terug naar overzicht

Case study : Renovatie op hoog niveau !

woensdag 2 februari 2022
RENOVATIEPROJECT VME BEL AIR (0850.445.520)
Residentie BEL AIR is gelegen op de Zeedijk 209-211 te Middelkerke en dateert van 1955. Het gebouw is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed.
Gedurende tientallen jaren werden er weinig tot geen onderhouds- of renovatiewerken aan het gebouw uitgevoerd.
Na de aanstelling van Agence Mar’immo BV als nieuwe syndicus van het gebouw werd een inventaris gemaakt van de noodzakelijke en/of aangewezen werken, in combinatie met een prioriteitenlijst.
De verschillende dossiers werden uiterst zorgvuldig en grondig uitgewerkt door de syndicus en de raad van mede-eigendom, door middel van een intense constructieve samenwerking.
Concreet bleek de noodzaak tot het uitvoeren en uitwerken van volgende werken en dossiers
  • nieuwe condensatieketels conform de Eco Design Norm
  • modernisatie liften conform KB 2003
  • renovatie en isolatie dak
  • renovatie en isolatie voorgevel
  • renovatie en isolatie achtergevel
  • privatisering en verkoop conciërgerie
Gelet de financiële impact van de uit te voeren werken en de afwezigheid van een reservekapitaal werd een alternatieve oplossing uitgewerkt voor de eigenaars onder de vorm van externe financiering via een bank. Dit stelde de eigenaars voor de keuze om ofwel te lenen, ofwel zelf te financieren, ofwel een combinatie van beiden. Een fiscaal voordeel dat de lening biedt voor particulieren is dat de intresten in mindering kunnen gebracht worden van de onroerende voorheffing van het appartement, wat leuk meegenomen is.
De vermelde werken werden allemaal uitgevoerd tijdens de periode 2018-2021.
Het werk van Agence Mar’immo BV werd beloond door middel van een unaniem verlenging van het mandaat en een unaniem akkoord omtrent het bijkomend ereloon voor de geleverde buitencontractuele prestaties.
Samengevat een intens project om trots op te zijn.