Immobilia Bel Air & mar'immo
terug naar overzicht

Organisatie van traditionele fysieke algemene vergaderingen nog niet in zicht.

woensdag 26 januari 2022
Nog geen witte rook voor organisatie algemene vergadering in mede-eigendom.
(bron CIB Vlaanderen)

Afgelopen vrijdag landde het Overlegcomité met de langverwachte coronabarometer. Opvallend onderdeel daarvan: georganiseerde activiteiten zijn vanaf 28/01 opnieuw toegelaten, ook nu we in code rood starten. Maar wat impliceert dat voor algemene vergaderingen?


Syndici kunnen vandaag nog niet het ‘startschot’ geven. We moeten immers de absolute zekerheid hebben dat de bevoegde instanties de regels ook zo lezen. Het nieuwe KB is er immers nog niet, vermoedelijk omdat de juridische vertaling van de coronabarometer wel wat voeten in de aarde heeft.

Wat dan met het uitsturen van uitnodigingen? Volgens CIB is het perfect legitiem om daarmee te wachten tot we een duidelijke richtlijn hebben. Niemand kan betwisten dat de syndici pas uitnodigingen kunnen uitsturen wanneer er zekerheid is dat de vergadering ook effectief zal kunnen doorgaan. Tot dan kan je je perfect stoelen op de Pandemiewet om het uitsturen uit te stellen.

De syndicus die, van zodra er duidelijkheid is, het nodige doet om de vergadering vervolgens snel te laten doorgaan, kwijt zich zonder twijfel professioneel van zijn/haar taak.